Hotstone Massage

Een Hotstonemassage is zoals het woord al zegt een massage met "hete" stenen. Hete stenen kunt u eigenlijk lezen als warme stenen. De hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren heen glad gepolijst zijn. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor de warmte goed vast. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden.

Eerst worden er een aantal stenen op en naast u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning.

Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massage veel effectiever maakt. Een hotstonemassage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het voert afvalstoffen af, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam weer in balans brengen.

De Hotstonemassage is met name geschikt bij:
- Stress
- Spierproblemen
- Spanningen
- Gewrichts problemen, zoals reuma en artrose
- Spijsverteringsproblemen
- Slechte doorbloeding

Een hotstone massage is natuurlijk bovenal een weldaad om lekker van te genieten!